ΣΥΣΤΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ 
 

 
 

 
Αθήνα 18-12-2007


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητέ κε Σαλή,
Με τη παρούσα επιστολή μας, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για τη παρουσίαση που κάνατε στις 11-12-2007 στο χώρο του σχολείου μας στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα το μετάξι που υλοποιείται για τη φετινή σχολική χρονιά.
Μεταλαμπαδεύσατε τις πολύτιμες γνώσεις σας στους μαθητές μας με μια εξαιρετική αμεσότητα που σας διακρίνει σαν χαρακτήρα αλλά και με τη διάθεση ενός έμπειρου και άριστου δασκάλου.
Καταφέρατε να ξεπεράσετε το φράγμα της επικοινωνίας που προκύπτει από τη κώφωση και να κεντρίσετε το ενδιαφέρον των μαθητών μας έτσι ώστε να γίνετε ιδιαίτερα αγαπητός τόσο εσείς όσο και το θέμα της παρουσίασής σας.
Χρησιμοποιήσατε ένα πλούσιο εποπτικό υλικό, πλήρως κατατοπιστικό και πρωτότυπο και συγχρόνως μας εντυπωσιάσατε με τη τέχνη σας και τα εκπληκτικά έργα σας που αποπνέουν μεράκι και αγάπη γι΄αυτό που κάνετε.
Θερμά συγχαρητήρια για το έργο σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
η Διευθύντρια και ο
Σύλλογος Διδασκόντων του ΤΕΕ

ΤΕΕ/ΕΑ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Τηλ: 210-6002044
Email: mail@tee-ekv-ag-parask.att.sch.gr

 

 
 

 
Σούνιο, καλοκαίρι 2007


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το καλοκαίρι του 2007 τα παιδιά της κατασκήνωσης του Ξένοιαστου Μελισσιού είχαν την τύχη να ζήσουν, για τα σημερινά δεδομένα μια σπάνια εμπειρία. Συγκεκριμένα παρακολούθησαν ζωντανά εκτροφή και πλέξιμο κουκουλιού από μεταξοσκώληκες που έφερε για το σκοπό αυτό στην κατασκήνωση ο κ. Γιάννης Σάλης. Ο κ. Σάλης, καλλιτέχνης, πέρα από την εκτροφή χρησιμοποιεί τα κουκούλια και το μετάξι για να δημιουργήσει έργα μοναδικά, μερικά από τα οποία παρουσίασε στα παιδιά.
Τους μίλησε για το βιολογικό κύκλο του μεταξοσκώληκα και πρόσφερε κουκούλια σε όλα τα παιδιά.
Η Διοίκηση και το Αρχηγείο της κατασκήνωσης νοιώθουν την ανάγκη να τον ευχαριστήσουν για την ευγενική και ανιδιοτελή αυτή παρουσία, αλλά και να τον συγχαρούν για το σημαντικό έργο που προσφέρει στα Ελληνόπουλα.


Για το Αρχηγείο

Σ. Μάκρας

Για το Δ.Σ. του Ξένοιαστου Μελισσιού

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΤΟ ΞΕΝΟΙΑΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ ΕΠΕ
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18535
ΑΦΜ: 095303868 – ΔΥΟ: Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ

 
 

 
 
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΗΣ & ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Νέα Ιωνία, 15 Ιουνίου 2005

Προς: κάθε ενδιαφερόμενο

Θέμα: Προσφορά υπηρεσιών από τον κ. Γιάννη ΣαλήΒεβαιώνεται ότι ο σηροτρόφος-καλλιτέχνης κ. Γιάννης Σαλής προσέφερε εθελοντικά και αφιλοκερδώς τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες του στο Κέντρο μας προκειμένου να αναπτυχθεί στο Μουσείο Υφαντουργίας – Ταπητουργίας ειδικό τμήμα για τον μεταξοσκώληκα και το μετάξι.

Ο κ. Γιάννης Σαλής εργάσθηκε επί πολλές ημέρες για το στήσιμο της ειδικής πτέρυγας και εκτός των άλλων δώρισε στο Κέντρο και καλλιτεχνικούς πίνακές του, δημιουργημένους με πρώτη ύλη το μετάξι.

Το Κέντρο μας ευχαριστεί θερμά τον κ. Σαλή για την εν γένει προσφορά του.Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ


Χάρης Σαπουντζάκης

 
 

 
 

 
 

 
 

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΠΑ
ΤΜΗΜΑ Ε’ : Μελισσοκομίας- Σηροτροφίας
Ταχ. Δ/νση: Καπνοκοπτηρίου 6
Ταχ. Κώδικας: 101 76
Πληροφορίες: Αικατ. Ράμμου
Τηλέφωνο: 210.212.57.69 & 210.212.57.71
FAX: 210.82.25.276
e-mail: ka6u024@minagric.gr, ka6u025@minagric.grΚύριε Σαλή,

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Τμήμα Σηροτροφίας έρχεται σε γνώση της καλλιτεχνικής σας δημιουργίας με βάση τα κουκούλια.

Πριν από μερικά χρόνια θαυμάσαμε τα έργα σας σε έκθεση που οργανώθηκε στο Λαγονήσι και εκτιμήσαμε, πέραν της καλλιτεχνικής πλευράς, που οπωσδήποτε είναι αξιολογότατη και ενδιαφέρουσα, την αγάπη και την προβολή του μεταξοσκώληκα και της εκτροφής του μέχρι να φτιάξει το κουκούλι. Πραγματικά, ο συνδυασμός της παραγωγής με την καλλιτεχνική δημιουργία μπορεί να συμβάλλει στη διάδοση της παραγωγικής αυτής δραστηριότητας, πράγμα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα το Υπουργείο Γεωργίας.

Σας ευχαριστούμε λοιπόν για την ενημέρωσή σας και ευχόμαστε να συνεχίσετε το καλλιτεχνικό σας έργο με επιτυχία, ώστε να συγκινείτε με τα έργα σας και τις εκθέσεις σας το κοινό και ιδιαίτερα τα παιδιά, που έτσι γνωρίζουν μια παραδοσιακή δραστηριότητα και μαθαίνουν να εκτιμούν την πολιτιστική μας κληρονομιά.Ο ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ


ΔΗΜ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
Ιερά οδός 75, 118 55 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 210-5294561,2,5,6 Fax. 210-3466692
E-mail melissa@aua.gr & apiculture@aua.grΕίναι τιμή και χαρά για μένα να αναφερθώ με λίγα λόγια για τον κ. Σαλή τον οποίο γνώρισα πριν από μερικά χρόνια σε έκθεση έργων τέχνης δημιουργημένα με φυσικό μετάξι.

Οι γνώσεις στη σηροτροφία και οι καλλιτεχνικές του ικανότητες, του έδωσαν τη δυνατότητα να παρουσιάσει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος μοναδικά έργα τέχνης από τη ζωή και τα προϊόντα του μεταξοσκώληκα τα οποία τέρπουν και διδάσκουν.

Πιστεύω ότι αξίζει να εκτεθούν τα έργα του σε δημόσιο χώρο που θα ωφελήσουν όχι μόνο το κοινό της εκάστοτε πόλης, αλλά ιδιαίτερα τους μαθητές των διαφόρων σχολείων οι οποίοι θα αποκομίσουν γνώσεις για την ιστορία του μεταξιού και για τη βιολογία του μεταξοσκώληκα μέσα από καλλιτεχνήματα φτιαγμένα από κουκούλια, κλωστή και ύφασμα από φυσικό μετάξι.
Με τιμή


Πασχάλης Χαριζάνης
Αναπληρωτής Καθηγητής